Altijd en overal veilig werken voor ZZP’ers

Voor consultants, waaronder een groeiend aantal ZZP’ers, is het werken anywhere, anyplace, anytime geen vergezicht op de toekomst, maar dagelijkse realiteit. En steeds vaker is de consultant zelf verantwoordelijk voor zijn belangrijkste gereedschap, de laptop.

De laptop van de consultant wordt niet gemonitord door een Security Information en Event Management (SIEM) oplossing. En zeker niet de laptop van de ZZP’er. Zijn e-mailbijlagen worden niet geanalyseerd in een Cloud-Hosted Sandbox. In vele gevallen heeft de consultant geen actuele backup van zijn data. En volgens “Cybersecurity awareness en skills in Nederland” (2016) maakt één op de tien ZZP’ers zelfs nooit een backup van zijn data.

Eén op tien ZZP’ers maakt nooit back-ups
Hoewel de helft van werkend Nederland de online risico’s wel kent, gedraagt lang niet iedereen zich daarnaar.
Bron: Alert Online

Mocht de consultant vervolgens een issue hebben met zijn laptop, dan staat er voor hem geen Computer Emergency Response Team (CERT) paraat. In de ergste gevallen is hij plotsklaps jaren aan opgebouwde templates, overzichten en contacten kwijt. Evenals dagen zo niet weken of maanden werk voor zijn huidige opdrachtgever.

Preventie zoals het maken van backups, is uiteraard een eerste vereiste. Defecten en diefstal zijn met geen enkele antivirus te voorkomen. Maar complete bescherming van de laptop tegen alle soorten van cyberaanvallen in elke omgeving is voor de ZZP’er misschien wel belangrijker dan voor die werkplek met alle gelaagde beschermingsmaatregelen van dien en 24×7 monitoring door een SIEM.

Must Commit maakt daarom als eerste in Nederland de meest visionaire anti-malwaretechnologie ter wereld beschikbaar voor zelfstandig consultants. Geen gedoe met updates, geen CPU-belastende scans maar 100% protectie tegen alle soorten van cyberaanvallen waaronder script-gebaseerde aanvallen, geavanceerde malware, exploits, memory-gebaseerde aanvallen en/of aanvallen gericht op het bemachtigen van inloggegevens.

Onze oplossing biedt preventie, detectie en response in een zeer lichtgewicht agent. Een persoonlijke CERT, daar waar het hoort: op je laptop.

Biografie

Ruim 20 jaar werkzaam in de ICT waarvan zo'n 10 jaar op het terrein van secure dienstverlening. Introduceerde onder meer de eerste door Interpay en Currence gecertificeerde pindiensten over TCP-IP in Nederland. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc). Door (ISC)2 erkend als CISSP.