Connected door wifi-data

De groei van wifi-gebruik zowel in zakelijke als privéomgevingen is in korte tijd jaren explosief gegroeid. Nagenoeg alle elektronische devices worden uitgebracht met een optie voor wifi-connectiviteit. Voor smartphones, tablets, laptops, wearables en voor de nieuwste generaties innovatieve camera’s is wifi ondertussen essentieel en de standaardwijze van verbinding. Sommige devices of toepassingen kunnen zelfs niet zonder. Dat geldt bijvoorbeeld voor een groot deel van de tablets.

Wifi als databron

Naast het oorspronkelijke doel van draadloos verbinden kan wifi-technologie worden ingezet als databron. Door middel van tracking van de signalen afkomstig van wifi-devices kan een schier onuitputtelijke bron van data worden aangesproken. Als gezegd is wifi voor veel devices de verbindingsstandaard en geven ze daardoor zelfs zonder verbinding signalen af die kunnen worden opgevangen. Wifi-tracking is daardoor niet alleen effectief maar ook relatief goedkoop. Er hoeven namelijk geen dure sensoren of andere hardware te worden geïnstalleerd. Analyseren van wifi-data ten slotte, kan inzicht geven in bewegingspatronen tot inzichten op het vlak van capaciteitsplanning, openingstijden of zelfs ideale winkellocaties.

Connected enterprise

Must Commit biedt oplossingen op gebied van datacollectie middels wifi-tracking door inzetten van state-of-art wifi-systemen enerzijds en big data technologie anderzijds. Koppelt u vervolgens de data afkomstig van uw wifi-bronnen aan andere bedrijfsdata, dan zet u de eerste schreden richting een connected enterprise.
 

Door: Ferry Plug

Geplaatst op: 20 november 2016
Tags: , ,

Biografie

Ruim 20 jaar werkzaam in de ICT waarvan zo'n 10 jaar op het terrein van secure dienstverlening. Introduceerde onder meer de eerste door Interpay en Currence gecertificeerde pindiensten over TCP-IP in Nederland. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc). Door (ISC)2 erkend als CISSP.