Is uw computer veilig?

Antivirus moet kwaadaardige software buiten houden en daarin slaagt het redelijk. Althans, voor wat betreft bekende dreigingen. Je kunt antivirus namelijk vergelijken met een griepvaccin. Een gemuteerd virus wordt niet meer herkent met alle gevolgen van dien. Een minimale verandering in het kwaadaardige stukje software is meestal al voldoende om antivirus te omzeilen. Antivirus loopt, net als een vaccin, achter de feiten aan.

Waarin traditionele antivirus zeker tekortschiet is het beperken van schade wanneer ongewenste software zich op het systeem heeft weten te nestelen en actief wordt. Want zodra een computervirus zijn kwaadaardige programma eenmaal afdraait kan een antivirusprogramma hier niets tegen beginnen.

Als de schade vervolgens is aangericht dan zijn de meeste antivirusprogramma’s niet in staat om hiervan te leren en uw andere systemen, die nu mogelijk ook gevaar lopen, alsnog te beschermen. Zo kan een virus alle systemen in een netwerk uitschakelen. Soms zelfs zonder tussenkomst van enig menselijk handelen. Daarnaast kan antivirus de opgelopen schade niet meer herstellen door middel van bijvoorbeeld een ‘rollback’ naar de situatie van voor de aanval.

Complete bescherming is preventie, detectie én respons.

Must Defend biedt geautomatiseerde preventie, detectie en herstel waarmee bekende en onbekende dreigingen en zelfs onopgemerkte aanvallen worden gepareerd en eventuele ongewenste veranderingen aan uw software en data met computersnelheid worden hersteld.

Probeer Must Defend Cyber Safe nu 30 dagen gratis op isuwcomputerveilig.nl.

Door: Ferry Plug

Geplaatst op: 8 maart 2019

Biografie

Ruim 20 jaar werkzaam in de ICT waarvan zo'n 10 jaar op het terrein van secure dienstverlening. Introduceerde onder meer de eerste door Interpay en Currence gecertificeerde pindiensten over TCP-IP in Nederland. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc). Door (ISC)2 erkend als CISSP.