Onveilige websites gelabeld door Google Chrome in 2017

Veilige websites

TLS SSL certificaten

Bij veilige websites kunnen wachtwoorden en persoonsgegevens niet worden afgeluisterd en kan de website niet worden gemanipuleerd door cybercriminelen voordat deze in uw browser verschijnt. Een veilige website is te herkennen aan een hangslot in de adresbalk van uw browser. Ziet u ook nog de naam van het achterliggende bedrijf in de adresbalk, of kunt u de bedrijfsnaam terugvinden door op het hangslot te klikken, dan weet u ook welk bedrijf achter de website zit.

Onveilige websites

Bij websites zonder hangslot kan alle communicatie tussen bezoeker en website wél worden meegelezen door kwaadwillenden. Ook kan u dan niet verifiëren welke organisatie achter de website zit en is het zelfs mogelijk dat de website onderweg is gemanipuleerd met het oog op cyberdiefstal.

Onveilig websites gelabeld vanaf 2017

Vanaf begin 2017 gaat Google in een aantal stappen de niet beveiligde websites expliciet labelen als onveilig. Te beginnen met onveilige websites waarop gevoelige gegevens kunnen worden ingevoerd, waaronder wachtwoorden. Op termijn wil Google alle websites zonder hangslot duidelijk zichtbaar als onveilig kenmerken. Ook Mozilla, het bedrijf achter Firefox heeft aangekondigd dat ook deze browser binnenkort waarschuwingen toont bij onveilige websites.

Wat kunt u doen?

U kunt bij ons een TLS-certificaat bestellen waarmee u uw website kunt beveiligen. TLS is de opvolger van het als niet meer veilig beschouwde SSL. Wij kunnen u adviseren over een passend certificaat en u helpen bij de implementatie, onafhankelijk van waar u uw websites host. Heeft u meerdere websites, dan kunnen wij u ondersteunen bij het managen van uw certificaten of u kunt dit helemaal zelf via onze managed SSL-oplossing. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Door: Ferry Plug

Geplaatst op: 13 december 2016
Tags: ,

Biografie

Ruim 20 jaar werkzaam in de ICT waarvan zo'n 10 jaar op het terrein van secure dienstverlening. Introduceerde onder meer de eerste door Interpay en Currence gecertificeerde pindiensten over TCP-IP in Nederland. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc). Door (ISC)2 erkend als CISSP.