Waarom 86% van de markt haar huidige antivirus evalueert

De afgelopen twaalf maanden werd 52% van de organisaties één tot vijf keer getroffen door een cyberaanval. In de top drie van de zwakste schakel staan de gebruikersdevices. Oftewel de notebooks en laptops. Een succesvolle ransomware-aanval op een enkel device kan een productiestraat dagen platleggen.

Wat doet antivirus?

Traditionele antivirus (AV) beschermt tegen bekende bedreigingen. Bedreigingen waarvan de ‘signature’ bekend is. Dat verklaart de noodzaak van de bekende en verstorende (signature)updates en systeemscans.
Maar kwaadaardige code wordt met diverse technieken steeds effectiever vermomd. Ook netwerk-gebaseerde analysetechnologie, zoals sandboxing, mist een groot deel van de moderne dreigingen. Steeds meer aanvallen gebruiken helemaal geen bestanden en kunnen met traditionele middelen niet worden herkend.

Gedragsanalyse effectiever dan AV

Omdat netwerkscanning niet afdoende blijkt, voegen steeds meer organisaties gedragsanalyse toe als extra beveiligingslaag. Hierbij worden devices gemonitord op afwijkend gedrag. Zo kan een onbekende dreiging alsnog bij executie worden gedetecteerd. Deze oplossingen blijken veel effectiever in het detecteren van bedreigingen. Veel van deze oplossingen zijn echter gebaseerd op het louter identificeren en alarmeren. Bij een aanval moet er alsnog handmatig worden ingegrepen en soms dure externe security expertise worden ingeschakeld.

Hoe ziet de optimale oplossing eruit?

Een optimale bescherming biedt complete en volledig automatische preventie, detectie en response, ongeacht de aanvalsvector. Een optimale bescherming is tevens efficiënt in gebruik zonder dat gebruikers of andere applicaties hiervan hinder ondervinden. Is zowel online als offline effectief en ongeacht in welke netwerkomgeving uw device zich bevindt. Een optimale oplossing rapporteert real-time forensics waarmee ook eenvoudig uitsluitsel over datalekken kan worden gegeven zonder aanvullende (externe) expertise. Ten slotte is een optimale oplossing eenvoudig in beheer en heeft lage totale kosten.

Must Commit biedt een optimale oplossing

De oplossingen van Must Commit maken gebruik van SentinelOne-technologie. Invloedrijke organisaties als Netflix en Walmart hebben hun bestaande AV reeds ingeruild voor deze ook volgens Gartner meest visionaire technologie op gebied van endpoint-protectie.
Met SentinelOne-technologie bieden wij een complete vervanging voor uw huidige AV-producten in een enkele oplossing. Onze grootzakelijke oplossingen zijn beschikbaar vanaf 200 endpoints (incl. servers). Voor organisaties met minder endpoints bieden wij een gemanagede oplossing. Onze gemanagede oplossing is beschikbaar voor elke zakelijke gebruiker, dus ook voor ZZP-ers.

Meer weten?

Door: Ferry Plug

Geplaatst op: 26 maart 2017
Tags: , , , , ,

Biografie

Ruim 20 jaar werkzaam in de ICT waarvan zo'n 10 jaar op het terrein van secure dienstverlening. Introduceerde onder meer de eerste door Interpay en Currence gecertificeerde pindiensten over TCP-IP in Nederland. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc). Door (ISC)2 erkend als CISSP.